Wijkbeheerder

Tijdelijk gesloten

Wijkbeheerder

Vivare Arnhem

Wat is vereist?

 • Afgeronde mbo-4 opleiding
 • 2 tot 5 jaar jaar werkervaring
 • Je maakt gemakkelijk contact en bent benaderbaar
 • Je beschikt over een goede dosis overtuigingskracht
 • Je kunt zelfstandig werken, je bent communicatief sterk, oplossingsgericht en daadkrachtig

Wat krijg je?

 • Inschaling tussen €3.114 - €3.892 bruto p/m (schaal F CAO Woondiensten)
 • 24-urige werkweek
 • Ruim 5 weken vakantie per jaar
 • Volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden met een persoonlijk opleidingsbudget
 • Laptop en mobiele telefoon
 • Ruime thuiswerkmogelijkheden (o.a. ingerichte thuiswerkplek en thuiswerkvergoeding)
 • Auto of fietsen? Altijd een gunstige reiskostenvergoeding van €0,40 per km (deel belast deels onbelast)
 • Een Grand Café waar je tegen een goed tarief met je collega’s kunt lunchen

Wat doe je?

 • 70% Met de wijk in contact komen
 • 20% Leefbaarheidsprojecten initiëren en coördineren
 • 10% Bewoners op hun woongedrag aanspreken

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Wijkbeheerder bij Vivare ben je verantwoordelijk voor het samenbrengen van en communiceren met diverse stakeholders binnen een wijk. Je bent zichtbaar, aanspreekbaar en werkt samen met huurders en andere belanghebbenden om een prettige woonomgeving te creëren. Daarnaast houdt je je bezig met zowel de sociale als fysieke aspecten binnen de wijk, zoals het signaleren van fysieke gebreken en het initiëren van leefbaarheidsprojecten.

De functie bevat veel taken en vereist betrokkenheid bij zowel interne als externe processen. Het grootste gedeelte van je tijd besteed je in de wijk, waar je in gesprek gaat met bewoners over wat goed gaat en waar verbeteringen mogelijk zijn. Dit doe je onder andere door het organiseren van bewonersbijeenkomsten en het maken van rondes door de wijk. Daarnaast initieer je leefbaarheidsprojecten en bespreek je deze plannen intern. Ook bemiddel je waar nodig bij overlastsituaties.

Als Wijkbeheerder maak je deel uit van team Klantmaatwerk Arnhem. Het team bestaat uit Senior Klantconsulenten, Klantconsulenten en Wijkbeheerders.

Als je het leuk vindt om in contact te zijn met mensen en je het niet erg vindt om je empathisch vermogen te gebruiken, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Wijkbeheerder

Op een leuke dag heb je ervoor gezorgd dat het wooncomfort voor de bewoners in jouw wijk weer een stukje aangenamer is geworden. Je krijgt energie van het uitvoeren van een projectplan samen met je collega's en/of bewoners.

Op een minder leuke dag heb je te maken met bewoners die weinig vertrouwen in Vivare hebben en vasthouden aan negatieve ervaringen uit het verleden. Je probeert deze negativiteit om te buigen, maar merkt dat het lastig is om de bewoners uit hun sceptische houding te halen.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

In het kader van brandveiligheid kom je erachter dat er spullen op de galerij van een wooncomplex staan, die zorgen voor een onveilige situatie. Wat doe je?

Het is jouw taak om de veiligheid in de woonomgeving te waarborgen. Je gaat in gesprek met de bewoners om hen uit te leggen waarom de spullen op de galerij een gevaar zijn en een onveilige situatie veroorzaken. Het is belangrijk om op een respectvolle manier de zorgen over de brandveiligheid te communiceren. Je legt de regels uit en motiveert de bewoners om de spullen weg te halen, mogelijk door alternatieven of oplossingen aan te dragen voor waar zij hun spullen wel kunnen laten.

Echter, het werk stopt niet na het gesprek. Je volgt de situatie op om te controleren of de bewoners jouw advies hebben opgevolgd en de spullen hebben verwijderd. Indien nodig, voer je verdere gesprekken of neem je andere stappen om ervoor te zorgen dat de galerij vrij blijft van obstakels. Het doel is altijd om de veiligheid van de woonomgeving te garanderen en een prettige woonsfeer voor alle bewoners te waarborgen.

Groeipad

Bij Vivare is er volop aandacht voor jouw persoonlijke groei en professionele ontwikkeling, zowel in de hoogte als in de breedte. Je wordt ondersteund in het uitbouwen van je talenten en het actueel houden van kennis en vaardigheden. De Vivare Academie, een eigen online platform, biedt actuele klassikale en online trainingen om kennis en vakbekwaamheid te vergroten. Dit aanbod wordt continu aangepast met input van medewerkers, waardoor kennis en kunde van Vivarianen wordt gestimuleerd en er altijd ruimte is voor groei.

Wijkbeheerder

Werken bij Vivare

Vivare is met 55.000 huurders een van de grootste woningcorporaties in Oost-Nederland. Dag in, dag uit zetten we ons in om in de regio zo veel mogelijk mensen een comfortabel en betaalbaar thuis te bieden. We richten ons specifiek op kwetsbare groepen en mensen met een bescheiden inkomen, zodat ook zij met plezier en in veiligheid kunnen wonen. Vivare heeft een uitdagende, maatschappelijke taak en die pakken we niet alleen aan. We slaan de handen ineen met bewoners, gemeenten, de overheid, aannemers en specialistische organisaties om samen onze doelstellingen te realiseren.

We zijn actief in zes gemeenten: Arnhem, Duiven, Overbetuwe, Renkum, Rheden en Westervoort. Verder zijn ze actief in achttien plaatsen: Arnhem, De Steeg, Dieren, Doorwerth, Duiven, Ellecom, Elst, Groessen, Heelsum, Heveadorp, Loo, Oosterbeek, Renkum, Rheden, Spankeren, Velp, Westervoort en Wolfheze.

Open sollicitatie of stage?
Zit jouw ideale vacature er niet tussen of wil je graag stagelopen bij een woningcorporatie met hart voor haar huurders? Stuur ons via deze link je motivatie en cv en we nemen graag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

 • Kantoor in Arnhem
 • Circa 300 medewerkers in Nederland
 • Gem. leeftijd 47 jaar
 • Thuiswerkmogelijkheden (o.a. ingerichte thuiswerkplek en thuiswerkvergoeding)

Collega's

Sanne van der Teems - Communicatie medewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Wat mij vooral aansprak in het werken bij Vivare is het maatschappelijke karakter. Ik ben gek op teksten schrijven en content creëren. In deze functie ben ik daar veel mee bezig en kan ik nog veel leren van mijn collega's.

Wat was je vorige baan?
Junior online marketeer

Wat doe je in je vrije tijd?
Korfballen, met vrienden en vriendinnen afspreken, naar festivals, lekkere dingen bakken.

Erwin Daams - Operationeel Contractbeheerder - Contract en Leveranciersmanagement (CLM)

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Na vele jaren in de commerciële branche gewerkt te hebben, wilde ik graag iets doen waarin ik directer mijn steentje kan bijdragen voor de mens. In dit geval dus voor onze huurders.

Wat was je vorige baan?
Relatiebeheerder - Hefas Brandbeveiliging B.V.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, series kijken en naar Vitesse gaan.

Rosanne Hoogers - Senior klantconsulent Team Rheden - Renkum

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Vivare gaan werken om betrokken te zijn met de huurders in de wijk en ervoor te zorgen dat huurders fijn kunnen wonen.

Wat was je vorige baan?
Verkoopmedewerker

Wat doe je in je vrije tijd?
Winkelen & paardrijden

Arjan van Turnhout - Senior klantconsulent

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Vivare heeft een uitdagende maatschappelijke taak en als klantconsulent lever je een directe bijdrage. Toen ik (bijna) 5 jaar geleden de vacature zag was ik direct enthousiast. Daarnaast is er binnen Vivare volop aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, hierdoor heb ik recent de stap gemaakt naar de functie van senior Klantconsulent.

Wat was je vorige baan?
Filiaalmanager - Detailhandel

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten en samen zijn met familie en vrienden.

Sanne Rosalina - Manager Communicatie, afdeling Communicatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Een mensgerichte organisatie, maatschappelijk betrokken én lekker in beweging. Hier voel ik mij thuis. Samen met collega's een steentje bijdragen aan het bieden van een fijn thuis aan onze huurders. Elke dag van waarde zijn, voor onze huurders en voor elkaar.

Wat was je vorige baan?
Manager marketing en communicatie bij een particuliere zorgorganisatie

Wat doe je in je vrije tijd?
In gezelschap van vrienden en familie leuke dingen ondernemen. Samen met man en kinderen genieten van kleine en grote geluksmomenten.

Femke Smits - Strategisch adviseur HR en Organisatieontwikkeling

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
De functie sprak mij enorm aan, in combinatie met de maatschappelijke impact die Vivare maakt. En het onderdeel zijn van een HR- team, maakt dat ik me als een vis in het water voel.

Wat was je vorige baan?
HR-adviseur

Wat doe je in je vrije tijd?
Leuke dingen doen met mijn gezin. Wandelen met de hondjes, winkelen en borrelen met vrienden.

Wim Bastein - Kwaliteitsexpert Vastgoedprojecten, afdeling Complexgestuurd Onderhoud en Ontwikkeling

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb een maatschappelijk hart en wil iets betekenen voor een ander (huurders, collega's, onderhoudspartners, etc.). En Vivare staat bekend als een fijne werkgever.

Wat was je vorige baan?
Werkvoorbereider Spoor ProRail.

Wat doe je in je vrije tijd?
Feyenoord aanmoedigen, sporten met mijn zoon en wandelen met de hond.

Sollicitatieproces

Intake recruiter of HR (brief selectie)
Eerste gesprek leidinggevende en collega
± Binnen 2 weken
Tweede gesprek met team en/of HR
± Binnen 1 week
Arbeidsvoorwaardengesprek met HR
± Binnen 2 weken
Aanvragen van een VOG
± Binnen 2 weken
Tekenen arbeidsovereenkomst

Interessante baan?